Configure, Price, Quote (CPQ) bij SOLVINQ

Welkom bij SOLVINQ, dé expert in softwareoplossingen voor de opslagsystemenbranche. Onze focus ligt op het optimaliseren van het Configure, Price, Quote (CPQ) proces, specifiek afgestemd op de behoeften van bedrijven die zich bezighouden met opslagsystemen. Door middel van onze innovatieve CSPQ-software streven we ernaar om een naadloze en efficiënte ervaring te bieden bij het configureren van oplossingen, het bepalen van prijzen en het genereren van snelle en nauwkeurige offertes.

CSPQ: Unieke in de branche van opslagsystemen

Bij SOLVINQ onderscheiden we ons met onze unieke benadering van het CPQ-proces door de “S” van Solve toe te voegen aan CSPQ. Deze S staat voor Solve (oplossen), wat onze software onderscheidt in de opslagsystemenbranche. Met trots presenteren we onze innovatieve CSPQ-software als dé oplossing voor het stroomlijnen van het Configure, Solve, Price, Quote proces. Of het nu gaat om palletstellingen, shuttle systemen, draagarmstellingen of andere opslagsystemen, SOLVINQ staat garant voor efficiëntie, nauwkeurigheid en snelheid in het offerte- en verkoopproces.

De FEM-Solver: Het hart van CSPQ

Binnen onze CSPQ-software vormt de FEM-solver het kloppende hart van de applicatie. FEM staat voor de eindige elementen methode en hiermee kunnen we constructies berekenen, waardoor onze klanten kunnen vertrouwen op nauwkeurige en betrouwbare configuraties. Wij kunnen onze eigen solver inzetten, maar ook met behulp van API koppelingen externe solvers aanroepen, zoals RFEM en RSTAB.

Bij SOLVINQ geloven we in het bieden van meer dan alleen softwareoplossingen; we bieden een totaalervaring. Met CSPQ stellen we onze klanten in staat om het CPQ-proces op een geheel nieuw niveau te tillen, waarbij efficiëntie en innovatie hand in hand gaan. Ontdek de mogelijkheden van onze CSPQ-software en ervaar zelf hoe SOLVINQ de standaard zet in de branche van magazijnstellingen.

Bescherming van bedrijfsgevoelige informatie

Bij SOLVINQ staat de bescherming van bedrijfsgevoelige informatie voorop. Wij begrijpen het belang van vertrouwelijkheid en nemen daarom strikte maatregelen om ervoor te zorgen dat gevoelige gegevens niet in handen van derden vallen. Ons Microsoft Azure platform voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Bovendien wordt onze configuratieschil, die specifiek wordt ontwikkeld voor elk bedrijf, exclusief ter beschikking gesteld aan de klant. Op deze manier kunnen onze klanten met een gerust hart profiteren van onze oplossingen, wetende dat hun bedrijfsinformatie veilig en beschermd is.

  • Meer weten ?

    Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • *Verplichte velden

Wat is CSPQ?

Configure

Configure, het eerste element van CSPQ, verwijst naar het vermogen van de software om de configuratie van producten aan te passen op basis van de unieke behoeften van de klant. Met behulp van Configure-functionaliteit kunnen verkoopteams complexe configuraties bouwen door middel van intuïtieve interfaces.

Dit omvat het selecteren van normen, beladingen, systeemmaten, producten, opties en variabelen om een aangepaste oplossing te creëren die voldoet aan de specifieke vereisten van de klant.

Solve

Binnen onze CSPQ-software vormt de FEM-solver het kloppende hart van de applicatie. FEM staat voor de eindige elementen methode, en de solver stelt SOLVINQ in staat om zowel geometrische als fysische niet-lineaire problemen op te lossen.

Hiermee kunnen we de configuraties doorrekenen, waardoor onze klanten kunnen vertrouwen op nauwkeurige en betrouwbare resultaten die voldoen aan de normeringen zoals de NEN-EN 15512 en FEM 10.2.09.

Price

Onze software maakt niet alleen nauwkeurige prijsberekeningen mogelijk, maar biedt ook inzicht in de samenstelling met een gedetailleerde Bill of Material (BOM). Hierdoor krijgt u een transparante weergave van de kostenstructuur van uw opslagsysteem, inclusief alle componenten en materialen die bijdragen aan de uiteindelijke prijs.

Daarnaast kunnen aanvullende services, zoals montage en transport worden opgenomen in de prijsbepaling. Deze benadering zorgt ervoor dat u een volledig beeld krijgt van het project.

Quote

In het laatste stadium van ons CSPQ-proces bij SOLVINQ staat het genereren van offertes centraal. De gegenereerde offertes kunnen eenvoudig worden omgezet in professionele documenten, zoals Word quotations of PDF-documenten. Onze doelstelling is duidelijk: we streven ernaar om offertes zo snel en gedetailleerd mogelijk te genereren, zodat u direct kunt reageren op de behoeften van uw klanten.

Met SOLVINQ’s CSPQ-proces kunt u vertrouwen op een efficiënte workflow die niet alleen tijd bespaart, maar ook de nauwkeurigheid en professionaliteit van uw offertes verhoogt. Ontdek hoe wij het genereren van offertes transformeren, zodat u zich kunt richten op wat echt belangrijk is: het succesvol aanbieden van hoogwaardige opslagoplossingen aan uw klanten.

Ons Team

Achter SOLVINQ staat een team van toegewijde professionals met jarenlange ervaring en een gedeelde passie voor techniek en software development. Bij SOLVINQ zijn we niet alleen bouwers van software en systemen. Onze ingenieurs en ontwikkelaars bundelen hun krachten om oplossingen te ontwikkelen die de verwachtingen overstijgen.

Jan Willem Frederiks

Founder / co-owner

Technical Architect

E: j.frederiks@solvinq.com
T: +31 (0)6 53 91 80 81

Marc Tangelder

Founder / co-owner

Software Architect

E: m.tangelder@solvinq.com
T: +31 (0)6 53 83 98 37

Jeroen Hermsen

Full Stack Developer &
Structural Engineer

E: j.hermsen@solvinq.com

Fabian Tuender

Azure Specialist &
Developer

E: f.tuender@solvinq.com
  • Uitgebreide branchekennis
  • Alle expertise onder één dak
  • SOLVINQ ontzorgt